fbpx

Wat is responsive webdesign


Je hebt vast wel eens iemand horen zeggen dat responsive webdesign belangrijk is. Maar wat is het eigenlijk en waarom is dit zo belangrijk? Na het lezen van dit artikel weet jij alles over responsive webdesign. 

Wat houdt responsive webdesign in?

Tijdens het ontwerpen van een website is het belangrijk dat je rekening houdt met verschillende schermen. Een website op een desktop ziet er anders uit dan op een mobiele telefoon. Dit komt omdat het scherm van een mobiel veel kleiner is en moet de informatie dus op een andere manier weergegeven worden. Responsiveness betekent dus eigenlijk dat het design zich moet aanpassen op basis van de grootte van het scherm. Klinkt logisch toch? Helaas zijn er nog heel veel websites die dit niet toepassen en zo veel potentiële klanten mislopen.

Waarom is een responsive website belangrijk?

De term responsive wordt heel vaak gebruikt door webdesigners. Dit is niet heel gek want teveel websites werken niet goed op een kleiner scherm. Dit gaat ten koste van je gebruiksvriendelijkheid. En dat wil je voorkomen toch?

Als je wilt gaan voor online succes dan is het belangrijk dat je responsive webdesign serieus neemt. Je zal merken dat als je website goed werkt op mobiel, je meer resultaten zult behalen. De meeste bezoekers zullen je website bekijken op mobiel en deze wil je dus op hun wenken bedienen. Binnen een halve seconde heeft de bezoeker de eerste indruk al bepaald. Zorg daarom dat je hier op voorbereid bent!

Mobile first!

Het is je nu wel duidelijk dat jouw website goed moet presteren op kleinere schermen. Een responsive website is niet alleen goed voor de gebruiksvriendelijkheid. Je scoort ook beter in Google als je website is geoptimaliseerd voor alle schermen. Wil jij weten of je al goed op weg bent? Dan kan je hier controleren of je website al goed responsive is.

Conclusie

Je kan nu wel stellen dat responsive een must is en dat we hier niet meer omheen kunnen. Als jij een winstgevende website wil hebben dan is het belangrijk dat jouw website onder andere goed werkt op mobiel. Wij vinden responsive webdesign ook erg belangrijk. Bekijk hier de websites die wij gebouwd hebben.

Je bent er bijna!

Je bent er bijna!

Waar mogen we het e-boek naar toe sturen?

Gefeliciteerd! De eerste stap is gezet.

Je bent er bijna!

Je bent er bijna!

Waar mogen we de prijslijst naar toe sturen?

Geslaagd! Je ontvangt de prijslijst in de mail.

Ga naar Whatsapp
1
Meer weten? Neem vrijblijvend contact op
Hallo!

Heb je een vraag? Maak dan gemakkelijk gebruik van Whatsapp

Groet, Jak Design