BBA 

Onderweg naar een digitale en menselijke samenleving.

Over BBA

De Beter Bereikbaar Applicatie (BBA) is een waardevolle aanvulling op het streven van de gemeente Breda om gastvrij en toegankelijk te zijn. Met een interactieve kaart, markeert de BBA niet alleen reguliere navigatiepunten, maar ook cruciale plekken voor mensen met een handicap, zoals parkeerplaatsen, gevaarlijke punten, en schuilplekken voor regen. Dit stelt gebruikers in staat om hun bezoek vooraf beter te plannen en ter plaatse moeiteloos voorzieningen zoals toegankelijke toiletten te vinden. De BBA bevordert zo een inclusieve ervaring in Breda, waar mobiliteit geen hindernis vormt voor het verkennen van de stad.

De uitdaging

Beter Bereikbaar Applicatie is een innovatief initiatief dat is ontworpen om de mobiliteit en bereikbaarheid in stedelijke gebieden te verbeteren. De uitdaging waarmee dit project wordt geconfronteerd, is het vinden van geïntegreerde oplossingen die zowel duurzaam als efficiënt zijn. Het streven is om een applicatie te ontwikkelen die gebruikers in staat stelt om op een slimme en geoptimaliseerde manier gebruik te maken van verschillende vervoersmodaliteiten, zoals openbaar vervoer, fietsen, wandelen, en mogelijk zelfs gedeelde mobiliteitsdiensten.

De Beter Bereikbaar Applicatie is een betekenisvolle, sociale innovatie. De innovatie is zeer impactvol voor de doelgroep. Er is daarnaast een mooie samenwerking ontstaan tussen verschillende partijen door deze innovatie.

Jury

Beste Overheidsinnovatie 

Het resultaat

De BBA website straalt niet alleen professionaliteit uit, maar heeft een helder doel; Namelijk bezoekers niet alleen voorzien van informatie, maar ook actief meenemen in hun mobiliteitservaring. Zelfs de meest complexe functionaliteiten van de BBA worden op een begrijpelijke wijze laten zien, waarmee het project via de website laat zien dat er mobiliteitsoplossingen mogelijk zijn.

Ga naar Whatsapp
1
Neem vrijblijvend contact op!
Hallo!

Heb je een vraag? Maak gemakkelijk gebruik van Whatsapp