10 makkelijke SEO tips die je vandaag moet toepassen voor een betere vindbaarheid in Google

Wanneer je wil dat mensen  je website gaan vinden, dan is zoekmachine optimalisatie (SEO) een must. Voor veel mensen is dit nog een mysterie, maar wij gaan je helpen. Om te beginnen is er geen magische formule om je vindbaarheid te verbeteren. Het is een kwestie van Google tevreden houden en aantonen dat jij relevant genoeg bent om op de eerste pagina te staan. Met de volgende 10 makkelijke SEO tips kom je erachter hoe je dit moet doen. 


1. Maak verschillende pagina’s aan voor je diensten

Dit is eigenlijk de makkelijkste toepassing om te doen. Als je maar 1 pagina hebt voor al je diensten dan weet Google niet voor welk zoekwoord de pagina geranked moet worden. Laten we als voorbeeld een autogarage nemen. In plaats van 1 diensten pagina kan de autogarage verschillende pagina’s maken voor banden vervangen, olie verversen, remmen vervangen, etc. Hierbij is het belangrijk dat elke dienst goed omschreven is, zodat Google de pagina goed kan indexeren. Maar ook dat jouw bezoekers goed begrijpen wat jouw dienst inhoud. Want wanneer jij content van kwaliteit content aanlevert voor jouw bezoeker, dan zal Google je hier ook voor belonen. 

Mocht je maar 1 dienst hebben dan is dat ook geen probleem, maar zorg er dan wel voor dat deze zo goed mogelijk omschreven is.2.  Schrijf blogposts die vragen beantwoorden

Wanneer je blogposts maakt dan is het belangrijk dat je blogposts schrijft die antwoorden geven. Dit hoeven geen lange teksten te zijn. Maak het niet te lang, maar maak het ook niet te kort. zolang je goed een antwoord kan geven op een vraag van je doelgroep dan maakt het niet uit hoeveel tekst hieraan gewijd is. Onthoud goed kwaliteit over kwantiteit.


3.  Je site is correct ingesteld voor Google Search Console

Het is belangrijk dat je website goed is ingesteld in Google Search Console. Google Search Console is gratis en wordt aangeboden door Google. Hiermee is het mogelijk om de aanwezigheid van je site in de zoekresultaten bij te houden. Met Search Console krijg je interessante inzichten in je website. Daarnaast worden websites die aangemeld zijn bij search console sneller geïndexeerd door Google. Twijfel dus niet en stel je site in.

google search console

4.  Maak een Google mijn bedrijf account aan

Het verstandig om een Google Mijn Bedrijf account aan te maken. Vooral voor bedrijven met een fysieke locatie. Met Google Mijn Bedrijf word je nog beter gevonden. Je kan hier allerlei informatie over je bedrijf delen. Van contact gegevens tot foto’s. Daarnaast kan je ook nog eens reviews ontvangen. Hoe meer goede reviews jouw bedrijf ontvangt,  hoe beter dat is voor je SEO score.


5. Goede interne links (links binnen jouw site)

Het is belangrijk dat je een goede linkstructuur hebt op je website. Op deze manier krijgt Google een duidelijk beeld van hoe je website in elkaar steekt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je in blogpost linkt naar een blogpost die aansluitende informatie geeft. Of laten we het voorbeeld van de diensten pagina’s voor de autogarage nog even gebruiken. Op de banden vervangen pagina kan je ook linkjes plaatsen naar de olieverversen pagina of de remmen vervangen pagina. Op  deze manier creëer je een duidelijke structuur in je site en kan Google deze beter indexeren.


6. Goede externe links (links naar andere relevante sites)

Zet linkjes op je website die linken naar relevante websites met een goede domein autoriteit. Link naar artikelen op andere websites die jouw informatie ondersteunen. Als we deze blogpost als voorbeeld nemen dan zie je dat wij ook linkjes hebben geplaatst naar Google Search Console en Google Mijn Bedrijf. 


7. Gebruik bulletpoints

Als je gebruikt maakt van bulletpoints dan is het voor je website bezoeker makkelijker om informatie te vinden. De globale lezer kan zo snel het antwoord vinden op zijn/haar vraag. Een ander voorbeeld van bulletpoints zijn getallen.


8. Focus op long tail zoekwoorden

Een long tail zoekwoord bestaat eigenlijk uit meer woorden. Stel je verkoopt hardloopschoenen dan zou een long tail zoekwoord kunnen zijn “roze dames hardloopschoenen van Nike”. Dit is erg specifiek, maar wanneer iemand dit opzoekt en zij komt bij jou terecht, dan is de kans erg groot dat er een aankoop wordt gedaan. Omdat dit het product is waar de bezoeker naar op zoek was. Met long tail zoekwoorden focus je dus op een specifieke doelgroep en de concurrentie is lager dan op “hardloopschoenen”.


9. Integreer video

Google hecht steeds meer waarde aan video content. Dit omdat video ook steeds populairder wordt.  Het integreren van video’s levert dus ook een goede bijdrage aan je SEO. In het bijzonder Youtube video’s, omdat dit een service is van Google. 


10. Gemiddelde tijd op je website verhogen

Als je bezoekers lang op je website blijven, dan kan Google hieruit concluderen dat jouw website relevant is. En hoe relevanter jouw website hoe beter jouw positie in de zoekresultaten. Het is dus belangrijk dat je jouw bezoekers leidt naar andere pagina’s op je website in plaats van ze te laten vertrekken. Met goed webdesign kan je het gedrag van bezoekers beïnvloeden en ze dus langer op je website houden.

Je bent er bijna!

Je bent er bijna!

Waar mogen we het e-boek naar toe sturen?

Gefeliciteerd! De eerste stap is gezet.

Je bent er bijna!

Je bent er bijna!

Waar mogen we de prijslijst naar toe sturen?

Geslaagd! Je ontvangt de prijslijst in de mail.

Ga naar Whatsapp
1
Meer weten? Neem vrijblijvend contact op
Hallo!

Heb je een vraag? Maak dan gemakkelijk gebruik van Whatsapp

Groet, Jak Design