fbpx

Gefeliciteerd jouw website staat online!

Maar hoe nu verder?

Lees hieronder een aantal stappen over hoe je een geweldige online aanwezigheid kunt opbouwen

1) Spread the word!

Het is zover. Je website staat online. Misschien heb je jouw netwerk en klanten al wel een beetje geteased met een kleine preview of spannend opkomend nieuws. Wanneer je website live gaat, is het belangrijkste dat je meer verkeer naar de website gaat leiden. Dit zal Google helpen om jouw website sneller te indexeren en je SEO-score onmiddellijk te verbeteren. Hieronder enkele manieren hoe je website kan promoten:

Email nieuwsbrief

Als je een nieuwsbrief of e-maillijst hebt, laat ze dan weten dat de nieuwe site is gelanceerd en, nog belangrijker, hoe deze hun bedrijf kan helpen of waarde voor hen kan toevoegen. Heb je nog geen mailinglijst? Dan raad ik je aan om hiermee aan de slag te gaan.

Social Media

Gebruik je netwerk van vrienden, familie of collega’s om het woord te verspreiden. Je zou verbaasd zijn hoe ver een bericht kan gaan als het wordt gedeeld. Als je actief bent op LinkedIn, Instagram, Facebook of andere socials, deel het dan!!

Mond-tot-mond reclame

Dit is nog steeds de krachtigste verwijzing. Als je net zo enthousiast bent als wij wanneer je site wordt gelanceerd, vertel het dan aan de mensen om je heen! Vraag hun mening en kijk wat ze vinden van je nieuwe online aanwezigheid. Dat is waardevolle feedback die van pas kan komen bij het overwegen van toekomstige wijzigingen en toevoegingen aan de site.

2) Vraag om reviews

Online beoordelingen zijn belangrijker dan ooit. Vooral voor bedrijven die worden gegoogled en online worden gevonden. Een gebruiker zal vrijwel onmiddellijk naar recensies kijken. Er zijn veel verschillende manieren en platformen om beoordelingen te krijgen, maar hier zijn er enkele die we aanbevelen:

Google reviews

Dit wordt ten zeerste aanbevolen omdat Google-reviews over het algemeen verschijnen wanneer iemand jouw site vindt met een online zoekopdracht. Je kunt jouw klanten je bedrijf laten googlen en vragen om een recensie achter te laten.

Facebook-recensies

FB-recensies zijn ook een geweldige plek voor klantrecensies. Wees niet bang om jouw klanten te vragen om een recensie achter te laten op je Facebook-pagina. Dit kan jou enorm helpen.

Testimonials op je website

Nadat je website live is, raden we aan om zoveel mogelijk reviews te verzamelen om op de website te plaatsen. Zelfs als je er momenteel geen op de site hebt, als je 5-10 goede, gepersonaliseerde recensies kunt verzamelen (meestal verzameld via e-mail of via Google of Facebook), kunnen we uiteindelijk een pagina met getuigenissen opzetten. Gebruikers zullen vaak zowel op de site als op andere verkooppunten naar recensies zoeken voordat ze een aankoop doen, bellen of e-mailen. Ik raad aan om de beste op de site te zetten.

3) Hou je website up-to-date

Nadat je website een tijdje live is geweest, raden we aan een aantal dingen te doen om deze actueel te houden. Zeker als je een site hebt met terugkerende bezoekers. Hier zijn enkele suggesties:

Afbeeldingen verwisselen

We raden aan om afbeeldingen 1-3 keer per jaar te vervangen of bij te werken. Als je website een hoofdafbeelding heeft wanneer de voorpagina opent, is het belangrijk om die fris en nieuw te houden. Voor de gebruiker lijkt het er dan op dat je de tijd neemt om de site bij te werken en deze waardevoller voor hen maakt.

Veiligheid voorop

Zorg ervoor dat je minimaal 1 keer per maand alles up to date maakt in de achterkant. Plugins, Thema’s, het CMS, databasen enzovoort. Alles is in ontwikkeling. Achterstallig onderhoud kan er niet alleen voor zorgen dat je website traag wordt maar ook sneller vatbaar wordt voor hackers.

Houd informatie up-to-date

Als informatie, personeel, openingstijden of diensten voor je bedrijf veranderen, zorg er dan voor dat je ook de website wijzigt! Er is niets erger dan het hebben van verkeerde informatie op een website. Of een foto van een medewerker op de pagina die daar niet meer werkt. Houd je website up-to-date en gestroomlijnd voor jouw bedrijf.

4) Creëer content!

Een website wordt door Google gezien als “levend” of “dood”. Een “levende” site genereert verkeer, krijgt nieuwe en bestaande gebruikers, wordt bijgewerkt en plaatst nieuwe blogs en inhoud. Als je site “dood” is of bijvoorbeeld niet wordt beheerd, bijgewerkt of verzorgd kan dit je SEO-ranking dramatisch beïnvloeden. Hier zijn enkele opties voor het bouwen van jouw website-inhoud:

Blog

Bloggen klinkt voor veel mensen een beetje overschat en nutteloos en dat kunnen we begrijpen, maar de feiten zijn de feiten. Websites met blogs genereren over het algemeen 30-40% meer verkeer naar hun sites dan hun concurrenten. Google pikt vaak blogposts op voordat ze de belangrijkste webpagina’s oppikken. Als je goede, blijvende inhoud kunt bijdragen die goed doordacht en waardevol is voor jouw klanten, genereer je meer verkeer. Wees niet bang om sociale media te gebruiken en gebruik je netwerk om het woord naar buiten te brengen. Het is de moeite waard om een solide website blog te laten onderhouden om je verkeer te stimuleren en online aanwezigheid te vergroten.

Nieuwe pagina's

Het is over het algemeen een goede gewoonte om niet alleen je afbeeldingen bij te werken, maar ook je inhoud! Als je meer services aan je site wilt toevoegen, doe dat dan! Google HOUDT ervan om te zien dat er op een site wordt gebouwd. U kunt de bovenstaande stappen ook herhalen door je site opnieuw op sociale media te plaatsen en te zeggen dat je afbeeldingen, inhoud, nieuwe blogpost, enz. hebt geplaatst.

Bijgewerkte inhoud

 Als dingen in jouw branche veranderen of je services veranderen, zorg er dan voor dat je de site ook direct bijwerkt. Zelfs het aanpassen van de inhoud met een paar woorden kan Google laten zien dat er aan jouw site wordt gewerkt en weer … “levend” is.

5) Safety first!

Meer dan 50% van al het webverkeer bestaat momenteel uit spammers, bots, malware en hackers. Als je nog geen gebruik maakt van één van onze onderhoudspakketten, raden we dit ten zeerste aan. Het feit is dat sites tegenwoordig links en rechts worden gehackt. En meestal zonder reden. Als jouw site niet beschermd en beveiligd is, is het alleen een kwestie van tijd voordat er een inbreuk is. Met ons beveiligingsplan kun jij (en wij ook) ’s nachts beter slapen, wetende dat jouw site wordt beschermd.

Zou je ons ook een review willen geven?

Als je een geweldige ervaring hebt gehad, horen we dat graag. Het geeft ons niet alleen een goed gevoel, maar het helpt onze potentiële toekomstige klanten ook?

Je bent er bijna!

Je bent er bijna!

Waar mogen we het e-boek naar toe sturen?

Gefeliciteerd! De eerste stap is gezet.

Je bent er bijna!

Je bent er bijna!

Waar mogen we de prijslijst naar toe sturen?

Geslaagd! Je ontvangt de prijslijst in de mail.

Ga naar Whatsapp
1
Meer weten? Neem vrijblijvend contact op
Hallo!

Heb je een vraag? Maak dan gemakkelijk gebruik van Whatsapp

Groet, Jak Design