fbpx

Dit waren de beste websites van 2021

Nu 2022 al ruim onderweg is nemen wij nog even een kijkje in de online wereld van 2021. Wat waren in 2021 de beste websites? We kijken naar de website van het jaar in Nederland maar ook van over de wereld. Daarbij kijken we naar de populariteit en de kwaliteit.

Website van het jaar in Nederland

De website van het jaar 2021 in Nederland is: Timing Er zijn meer dan 454000 stemmen uitgebracht op Website van het jaar. Timing heeft de titel ontvangen dankzij de beste kwaliteitsbeoordeling. Multiscope organiseert  in samenwerking met Emerce elk jaar deze verkiezing. Naast populariteit wordt ook de kwaliteit van de genomineerden gemeten. Eerdere winnaars waren onder andere Simpel, PSV, Buienradar, Politie.nl, Pricewatch, Beter Spellen, AFAS Personal en Google.

Meest bezochte website ter wereld

Deze zal je misschien verbazen. In 2020 was Google de meeste bezochte website ter wereld. Maar in 2021 zijn ze van hun troon gestoten door TikTok Het is echt waar, de verslavende app is in 2021 volgens Cloudflare het meest bezocht. Dit is extra knap omdat in 2020 TikTok nog op nummer 7 stond. Nu met meer dan 1 miljard gebruikers wereldwijd gaan ze grote namen zoals: Google, Netflix en Amazon voorbij.

Meest populaire Nederlandse website

Van de websites die in Nederland zijn ontstaan zijn: Bol.com, Marktplaats en het AD het meest succesvol. Naar schatting ontvangt bol.com dagelijks rond de 3 miljoen website bezoekers. Marktplaats ligt dagelijks rond de 1,93 miljoen. Het AD is misschien wel het meest populair met 3,06 miljoen dagelijkse bezoekers. De meest populaire Nederlandse website van het jaar 2021 was daarom het AD Natuurlijk zijn websites zoals Google en Tiktok veel meer bezocht maar deze zijn niet van Nederlandse afkomst.

Leider in het klassement website van het jaar awwwards

Awwwards is een professionele wedstrijdorganisatie voor webdesign en ontwikkeling. Het heeft tot doel het beste van innovatief webdesign te erkennen en te promoten. Het is een website wedstrijd waaraan ontwikkelaars kunnen deelnemen. De beste inzendingen voor het hele jaar worden uitgereikt tijdens de Awwwards-conferentie en prijsuitreiking ceremonie, die plaatsvinden in verschillende steden in de Verenigde Staten en Europa. De winnaar van 2021 is nog niet verkozen maar tot nu toe staat Prometheusfuels comfortabel bovenaan met een cijfer van een 8,4. Ook de Nederlandse Media Monks staat tussen de genomineerden met de website: In to the storm De winnaar wordt op 27 januari aangekondigd op het twitter account van awwwards.

De website met de grootste inkomsten in 2021

De website met de grootste inkomsten moet wel een webshop zijn maar welke? Ebay? Alibaba? Je had het misschien al verwacht met Jeff Bezos aan het roer heeft Amazon de meeste inkomsten gemaakt in 2021. €30,210,000,000 is er verdiend! Dit is €957,57 per seconde. En het meest verkochte product? De meest gekochte producten zijn feestversieringen, maar de aankopen van jurken en smokings zijn het afgelopen jaar verdrievoudigd.

Je bent er bijna!

Je bent er bijna!

Waar mogen we het e-boek naar toe sturen?

Gefeliciteerd! De eerste stap is gezet.

Je bent er bijna!

Je bent er bijna!

Waar mogen we de prijslijst naar toe sturen?

Geslaagd! Je ontvangt de prijslijst in de mail.

Ga naar Whatsapp
1
Meer weten? Neem vrijblijvend contact op
Hallo!

Heb je een vraag? Maak dan gemakkelijk gebruik van Whatsapp

Groet, Jak Design